Блог

image
Feb17

Ски писта близо до Цигов чарк

На 5 км от язовир Батак/местността Дъното/ се намира курортът Свети Константин. От Цигов чарк разстоянието е около 10 км. Тук на разположение на скиорите са три писти и два влека, единият от които детски. Пистите са подходящи за средно напреднали скиори. Можете да наемете ски оборудване за 12 лв/ден или да се възползвате от услугите на ски учител.

 

image
Aug16

Седем римски моста има край Фотиново

Свидетелство за древната история на с. Фотиново са останките от крепостта "Калето" и множеството "римски" мостове и калдъръмени пътища в района, преминаващи от тракийската столица Бесапара за пристанищата на Егейско море. Повечето старинни каменни мостове в Родопите са строени на древни пътища от Римската империя, поради което ги наричат "римски", но всъщност те са от епохата на късното средновековие (по датиране от специалисти).

Един от тези мостове може да се види под селото по картирания маршрут заФотинските водопади. Мостът е двусводест, разположен на 1040м надморска височина и около него са запазени останки от стар калдъръмен път:

 

image
Aug16

Беглика фест 25-28 август 2016

Лятото е в разгара си - време на енергия, зареждане, преживявания. От 25-ти до 29-ти август 2016г. в познатата ни местност над яз. Беглика ще търсим заедно ключовете към човешката природа. Маrkandeya, Man of No Ego и Gene Keys България са само част от участниците, с които фестивалът тази година ще изследва темата за пробуждането на човека.

За 8 години, откакто съществува, Беглика Фест се превърна в много повече от фестивал с устойчиви принципи. „Беглика“ вече е една хармонична и саморазвиваща се общност от личности и артисти – свободомислещи, чисти в отношението си към света и природата и смело изразяващи себе си.

Няколко поколения гайдари, които са част от формата „101 каба гайди” с ръководител Никола Марковски, традиционно ще открият Фестивала Беглика Фест 2016 на 25 август. Програмата на тазгодишното беглишко приключение продължава да се обогатява.

Цигов чарк се намира на около 20 км от фестзоната на Беглика.